Wie is Annemarie Verboom


Ervaring


Na de opleiding maatschappelijk werk ben ik terecht gekomen bij de video-interactiebegeleiding voor gezinnen. Dit heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. Daarmee kwam ik bij gezinnen thuis, filmde de interacties en die beelden bespraken we. Van zulke beelden is veel te leren. Leren over wat goed gaat, maar ook over wat er gebeurde waardoor het gezin - kinderen en ouders - in een negatieve spiraal kwamen.


Opleiding


Met de opleiding contextuele therapie en opleiding tot systeemtherapeut NVRG ben ik gaan werken in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Daar ben ik vooral bezig geweest met echtparen, dynamieken in families met volwassen kinderen en groepstherapie.


Hierin heb ik ook met groot genoegen 14 jaar gewerkt. In die periode heb ik mij geschoold in Mentalisation Based Therapy (MBT), Schematherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT)


Zie ook mijn pagina bij www.eft.nlVisie


Binnen al deze richtingen is het belang van stilstaan bij je emoties het kernthema. Wat gebeurt er met je, wat voel je in contact met de ander en wat doe je daarmee.


Daarover met elkaar in gesprek gaan helpt om jezelf en de ander beter te gaan verstaan. Daarnaast biedt EFT veel handvatten om uit de nare conflicten te komen.Beschikbaar


Ik ben beschikbaar op de maandag - tijdens kantoor uren - voor relatietherapie.


Ik werk met koppels en met mensen met problemen in de volwassen familierelaties; volwassen kinderen en hun ouders en/of broers en zussen.Sinds 1980 getrouwd met Peter, moeder van 5 kinderen en oma van 11 kleinkinderen.Registraties


Lid NVRG / supervisor (Nederlandse vereniging voor relatie- en gezinstherapie)


Gevorderd EFT register therapeut

Wie is Peter Verboom


Opleiding


Na een opleiding maatschappelijk werk en een universitaire studie sociale pedagogiek, heb ik mij gespecialiseerd in de relatie- en gezinstherapie en geregistreerd als gz-psycholoog.


Ik heb in 2008 in Ottawa / Canada een training Emotionally Focused (Couple) Therapy (EFT) gevolgd bij professor Sue Johnson. Ik kwam hier tot de ontdekking, dat wij tegelijkertijd complexe èn voorspelbare wezens zijn. De training in Ottawa en latere vervolgtrainingen en supervisie in Nederland hebben mij vooral geleerd dat 'verbinding' met andere mensen voor iedereen essentieel is. En waar die 'verbinding' dreigt te verdwijnen, zijn we uit pure paniek tot de meest onbegrijpelijke acties in staat.


Deze kennis of dit aanvoelen was altijd wel aanwezig, maar nu leerde ik het inzetten als een belangrijk ondersteunend 'therapeuticum'.


Om dit verder te ondersteunen ben ik bestuurslid en mede-oprichter van stichting EFT-Nederland.


Zie ook mijn web-pagina bij EFT-NLErvaring


Na een aantal jaren ervaring in de kinderbescherming en de jeugdzorg, waarvan de laatste jaren in verschillende management en beleidsfuncties, heb ik mijn ervaring verder uitgewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg bij verschillende instellingen als gz-psycholoog en relatie- en gezinstherapeut.. Ik heb het belang van multi-disciplinair werken leren inzien, maar vooral ook de gelaagdheid en complexiteit van de emoties en het gedrag van ons als kwetsbare mensen leren begrijpen.


De werkzaamheden in de eigen praktijk worden gecombineerd met een 50% aanstelling als behandelaar bij het Helen Dowling Instituut in Bilthoven. Dit is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg , die voorziet in psychologische zorg voor cliënten waarbij sprake is van de diagnose kanker.Beschikbaar


Ik werk in de eigen praktijk op de dinsdag en de woensdag. Op deze dagen kan ik tijdens kantoor-uren afspraken maken voor relatietherapie.Achtergrond


Ik ben gehuwd met Annemarie en vader van 5 kinderen, die allemaal de deur uit zijn.

Mijn levensbeschouwing is christelijk en mijn geloof helpt mij om met een optimistische blik naar schijnbaar onoplosbare en complexe 'relatie-knopen' te kijken. Veranderen is mogelijk, ook al zien we dat soms zelf niet.


Registraties


  • Gz-psycholoog / BIG registratie nummer: 29049298725
  • AGBcode: 94003916
  • AGBcode praktijk: 94003396
  • Lid NVRG / supervisor (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)
  • Lid CVPPP (Christelijke Vereniging van Psychiaters Psychologen Pedagogen)
  • Lid ELIAGG, coöperatieve vereniging van christen hulpverleners
  • Internationaal gecertificeerd EFT-therapeut en supervisor (stichting EFT Nederland / ICEEFT)